Ai nevoie de ajutor?

0720 011 959

Onoreaza-i pe cei dragi

Comanda aranjamente florale

Helenke Servicii Funerare Brasov
Ghid pas cu pas

funerare brasov

Constatarea decesului de catre medic

In momentul in care s-a produs nefericitul eveniment, respectiv decesul unei rude, persoane dragi, prieten sau cunostinta este necesara constatarea decesului de catre un medic care va elibera Certificatul Medical de Constatare a Decesului.

Constatarea decesului se poate face de catre medicii cu drept de libera practica cu care colaboram sau de catre medicul de familie unde pacientul este inscris, dar numai in urma examinarii si identificarii in baza unui document de identitate, a persoanei decedate si doar in cazul in care nu exista suspiciuni cu privire la cauzele decesului.

 

Imbalsamarea

Imbalsamarea este un procedeu medical ce are scopul de a prezerva corpul persoanei decedate din momentul decesului pana la funeralii, oferindu-i un aspect cat mai natural.

Imbalsamarea efectuata cat mai repede dupa survenirea decesului poate oferi celor indoliati posibilitatea de a fi cat mai mult timp alaturi de persoana pierduta. In urma efectuarii procedurii de imbalsamare se elibereaza Certificatul de Imbalsamare, document obligatoriu pentru transportarea sicriului si depunerea acestuia la capela.

 

Toaletare, impachetare

Serviciul de toaletare a decedatului se poate realiza atat la domiciliul dumneavoastra cat si in orice alta locatie indicata de familie, respectand normele de igiena. Imbracarea decedatului se face cu obiecte vestimentare puse la dispozitie de catre familie sau achizitionate de la noi, dupa care se procedeaza la asezarea in sicriu. Cosmetizarea decedatului se face, dupa caz, la solicitarea familiei.

Procedura de impachetare se refera la sigilarea corpurilor aflate intr-o stare avansata de degradare si consta in efectuarea tuturor operatiunilor necesare in vederea inchiderii ermetice a sicriului.

 

Inchiriere catafalc

Desi nu este obligatoriu, se obisnuieste asezarea sicriului – la domiciliu, in capela sau in biserica – pe un catafalc cu suport de lumanari la cap si la picioare – un postament inalt care permite vizitarea si jelirea decedatului. Va oferim posibilitatea inchirierii catafalcului pentru 72 de ore.

 

Manipularea sicriului

Manipularea sicriului presupune deplasarea si transportul de la domiciliu la masina de transport funerar, de la masina la capela sau la biserica unde se oficiaza slujba si de la masina la cimitir pana in momentul preluarii acestuia de catre personalul cimitirului spre locul de veci.

 

Transport funerar

Serviciul de transport funerar include: transportul sicriului la domiciliu sau spital, transportul persoanei decedate la biserica sau capela si transportul funerar la cimitir.

Transportul funerar este efectuat numai de catre persoane autorizate cu masini funerare autorizate la standardele UE. Transportul persoanei decedate se face in conditii optime de pastrare si igiena.

Serviciul funerar de transport se asigura gratuit in Brasov si contra cost in orice alta localitate de pe teritoriul tarii sau al UE.

Pentru asigurarea serviciului de transport funerar sunt necesare urmatoarele documente:

  • Adeverinta de inhumare;
  • Certificat de deces;
  • Certificat de imbalsamare;
  • Adeverinta de la DSP pentru transportul funerar.

Repatriem persoane decedate din strainatate, respectiv cetateni straini care au decedat pe teritoriul Romaniei. Venim in sprijinul familiilor indurerate, oferind consultanta in ceea ce priveste demersul repatrierii decedatului

 

Incinerare

Incinerarea poate fi facuta la cererea decedatului exprimata in timpul vietii sau la cererea familiei, respectiv apartinatorilor.

Daca veti opta pentru serviciul funerar de incinerare sunt necesare urmatoarele documente:

  • certificatul de deces;
  • adeverinta de inhumare;
  • certificatul de imbalsamare;
  • adeverinta de la DSP;
  • programare pentru incinerare.

Programarea pentru incinerarea decedatului se face in baza actelor de mai sus si a actului de identitate in copie si original, al persoanei care solicita incinerarea, la crematoriul uman din incinta I.N.M.L. Mina Minovici. Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, va putem ajuta in simplificarea procedurilor legale, si va putem consilia in organizarea ceremoniei. Totodata va putem pune la dispozitie sicriul de transit si o gama larga de urne funerare din lemn metal sau ceramice.

 

Organizari Parastase

Pentru pomenirea mortilor, organizam parastase, slujbe de pomenire si pomeni prin care sa va puteti arata grija si dragostea fata de cei dragi.

Va punem la dispozitie mai multe restaurante cu care colaboram cat si pachete alimentare, coliva, colaci pentru pomenirea celor trecuti in nefiinta. Pentru mai multe detalii in legatura cu organizarea parastaselor, va rugam sa ne contactati prin formularul din pagina de contact sau la unul din telefoanele afisate.

 

Monumente, Pietre funerare, Fotoceramica

Va putem furniza, la cerere, monumente sau pietre funerare pentru locurile de veci, in cazul in care aveti nevoie de unele noi sau trebuie refacute cele vechi.

De asemenea, puteti veni la noi cu pozele celor dragi pentru a alege dintr-o larga gama de modele de fotoceramica.

La Besliu servicii funerare Brasov puteti gasi linkuri utile pentru consiliere si suport, precum si informatii utile in legatura cu procedurile si documentele legale funerare din Romania.

funerare brasov
HELENKE Servicii Funerare Brasov este o firma infintata de peste 15 ani cu activitate si experienta in domeniul funerar. Suntem alaturi, "un prieten in clipe de durere" in aceste momente dificile pentru a va asigura ca persoanele dragi vor fi tratate cu demnitate si respect.
Relatii clienti

Apeleaza non-stop!


0720 011 959